top of page

Met de steun van:

Aangekomen in Kathmandu

Na twee vluchten en wat aanschuiven in de luchthaven van Kathmandu ben ik goed en wel op mijn eerste bestemming geraakt: Kathmandu. En wat al minstens even belangrijk is: al mijn materiaal is ook aangekomen.

Het is ondertussen al 8 jaar geleden dat ik nog eens in Kathmandu was en ik vroeg me dan ook af of er veel zou veranderd zijn. Dat blijkt al bij al nogal mee te vallen. Er rijden veel minder Tuktuks rond. Die zijn niet gewoon verdwenen maar vervangen door brommers en auto's.

De markt van de tiger balm lijkt ook ingestort. Tiger Balm is een wondermiddel dat volgens de verkopers een oplossing is tegen zowat elke gekende kwaal. 8 jaar geleden werd tiger balm me om de 5 meter aangeboden op straat. Nu komt dat nog nauwelijks voor. Wat al die tiger balm verkopers nu doen, is me niet duidelijk.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is de vriendelijke, vrolijke drukte van Kathmandu. En het verkeer is nog even chaotisch. Een toppoging op een 8000er is een onderneming met wel wat risico's maar in vergelijking met een straat oversteken in Kathmandu valt het nogal mee.

In totaal zal ik drie volle dagen in Kathmandu verblijven. De andere leden van mijn team komen pas morgen aan. Donderdagmorgen vertrekken we dan voor de trekking. Ik heb er voor gekozen om tijdig in Kathmandu te zijn zodat ik de jet lag al kan verwerken. Dat laat me ook toe om op mijn gemak mijn materiaal nog te organiseren voor de trekking en nog wat last minute shopping te doen. Tegelijkertijd kan ik mijn favoriete restaurants en bars nog even bezoeken en wat oude vrienden terugzien.

De trekking zelf zal een tiental dagen in beslag nemen. Tussen 25 april en midden mei zal ik vanuit het basiskamp een aantal acclimatisatietrips ondernemen. De toppoging volgt dan in de tweede helft van mei. Vanaf donderdag zal er dus niet veel luxe meer aan te pas komen. Reden te meer om de volgende paar dagen nog volop te genieten van het zwembad, een echt bed en een douche. Hieronder zie je alvast een foto genomen uit mijn hotelkamer.

Ik heb ook wat elementen toegevoegd aan het Makalu dashboard. Je vindt er bovenaan nog steeds de acclimatisatie grafiek terug die weergeeft op welke hoogte ik geslapen heb en wat mijn zuurstofsaturatie en hartslag in rust was. Onderaan vindt je ook nog steeds een overzicht van de planning van de trekking en de verschillende kampen die ik zal gebruiken boven het basiskamp.

Maar ik heb dus ook drie nieuwe elementen toegevoegd:

  • de klok geeft de lokale tijd weer op Makalu. Nepal loopt 3u45 voor op Belgie

  • onderaan vindt je een weersvoorspelling voor de volgende 6 dagen in de Makalu vallei

  • in het midden vind je een kaart waar mijn posities van de laatste 7 dagen worden weergegeven. Ik het een SPOT toestel bij me dat om de 10 minuten (terwijl ik in beweging ben) mijn positie via satelliet doorstuurt naar mijn website. Je zal me dus tijdens de expeditie live kunnen volgen. Op dit moment geeft de kaart de locatie van mijn hotel in Kathmandu weer. Vanaf vrijdag zal je dus meer punten kunnen zien.


178 views0 comments

Recent Posts

See All