top of page

Met de steun van:

Logistiek

Bij een expeditie op een 8000-er komt heel wat kijken. Niet alleen moet je je fysiek voorbereiden maar er valt ook heel wat logistiek te regelen. Gelukkig wordt een groot stuk van de logistieke voorbereiding geregeld door de organisatie die de expeditie organiseert. Zij zorgen voor een hotel in Kathmandu, vervoer naar het startpunt van de expeditie, trekking en klim permits, groepsmateriaal, koks, sherpa's, dragers, ...

Maar de persoonlijke logistiek moet je natuurlijk wel nog zelf doen. Daar zitten een aantal routine dingen in zoals een vliegtuigticket regelen, verzekering boeken, paspoort in orde brengen, enz. Waar wel wat meer tijd in kruipt in vergelijking met een strandvakantie is het inpakken van je klimmateriaal.

Enkele weken geleden heb ik al mijn materiaal uit mijn opslagruimte gehaald en ben ik beginnen controleren wat eventueel vervangen of aangevuld moest worden. Mijn slaapkamer staat dan ook al enkele weken overhoop met klimmateriaal en kleding.

Daarbij worden ook andere mensen ingeschakeld. Een vriendin die een tuin heeft is al enkele weken mijn dons (slaapzakken en donspak) aan het verluchten tussen twee buien in. Mijn schoenbroer heeft mijn stijgijzers nog eens geslepen.

Een deel van het materiaal moest ook vervangen worden: nieuwe batterij, nieuw zonnepaneel, nieuw donspak, ... Voor dat materiaal en nog wat andere spullen moet ik binnenkort nog eens naar Basecamp in Nijlen, mijn vaste leverancier voor klimmateriaal.

Ook mijn video- en camera-toestellen waren aan vervanging toe. Het meeste materiaal was dan ook al 10 jaar oud. Ik heb me ook een eenvoudige drone aangeschaft. Geen idee wat dat gaat geven op grote hoogte in ijle lucht maar het lijkt me alleszins een leuk experiment.

Ik koop bewust eenvoudig, licht materiaal aan. Dus liever een lichte camera die ik met één vinger kan bedienen dan een ingewikkeld apparaat dat net iets meer kan inzoemen.

Ook bij de apotheker mogen ze me nog eens verwachten om mijn apotheek aan te vullen en me te voorzien van voedingssupplementen die me helpen om mijn gewicht en vooral mijn spiermassa tijdens de expeditie op peil te houden.

Langzaamaan raakt mijn lijst van materiaal wel afgewerkt en kan ik finaal beginnen inpakken.

Hieronder zie je alvast een foto van een deel van mijn materiaal dat al ingepakt is.


161 views0 comments

Recent Posts

See All