top of page

Met de steun van:

Makalu '23

In 2015 ondernam ik een poging om Makalu te beklimmen. De aardbeving in Nepal gooide toen roet in het eten. Niet alleen in mijn eten, maar vooral in het eten van duizenden Nepalezen. Ik zette de expeditie toen stop en probeerde mijn middelen in te zetten om iets voor Nepal te doen.

Maar uitgesteld is niet afgesteld. Door Corona heb ik mijn plannen een aantal keer moeten herzien, maar dit jaar komt het er uiteindelijk toch nog van. Op 9 april stap ik op het vliegtuig naar Nepal om een nieuwe poging te ondernemen om Makalu te beklimmen.

Makalu is de met 8463 meter de vijfde hoogste berg ter wereld en ligt tussen Everest en Kanchenjunga. Het team bestaat dit keer uit een Duitse dame (Caro) en een Zwitser (Jonas). We delen het groepsmateriaal en het basiskamp.

Omdat Caro en Jonas een andere strategie willen volgen heb ik beslist om een Sherpa als klimpartner te engageren zodat ik zo onafhankelijk mogelijk kan klimmen. Een betrouwbare klimpartner is mijn levensverzekering op een beklimming en op een 8000er dus geen overbodige luxe.

Ondertussen loopt de voorbereiding al een hele tijd. Het trainingsschema werd opgevoerd. De laatste twee jaar werk ik opnieuw met een trainer die me één keer per week onder handen neemt. Maar ook in de fitness zien ze me enkele keren per week verschijnen. Verder slaap ik sinds een week in een hoogtetent. Over de effecten van een hoogtetent vertel ik je meer in een volgende blog.

Je zal de voorbereiding en de expeditie zelf hier kunnen volgen. Dus hou deze site in de gaten voor meer nieuws. Hieronder vind je alvast een foto van Makalu, genomen vanop de top van Everest.


302 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page