Vertrokken naar Peru

Deze morgen ben ik na maanden van trainen en voorbereiden vertrokken naar Peru. Na een tussenstop in Madrid zetelde ik me aan het raampje van 11 uur durende vlucht naar Lima. Daar ontmoet ik vanavond (of nacht dus Belgische tijd) Douglas Beall. Morgen trekken we met een bus verder naar Huaraz, het Chamonix van Peru.

Zoals steeds zal je mijn beklimming ook dit keer weer van nabij kunnen volgen. Met enkele apps heb ik een “Alpamayo dashboard” opgezet. Op dit dashboard kan u de volgende informatie terugvinden:

  • Expeditie duurtijd: hoeveel tijd is er verlopen sinds de start van mijn eerste vlucht deze morgen.

  • Peru time: deze klok geeft de lokale tijd in Peru weer.

  • SPOT kaart: Wanneer ik aan het klimmen ben gebruik ik een SPOT apparaat. Dit apparaat registreert via satelliet communicatie mijn exacte GPS locatie en stuurt deze locatie om de 10 minuten door naar de kaart op het Alpamayo dashboard. Zodoende kan u mijn vorderingen dus real time volgen.

  • Twitter berichten: Tijdens de trip tracht ik je op de hoogte te houden met twitter berichten. Let wel, tijdens mijn vorige expedities kon ik deze berichten ook versturen wanneer ik niet in de buurt was van een GSM mast. Toen gebruikte ik mijn Thuraya satelliet voor die berichten. Maar Thuraya werkt niet in Zuid-Amerika, dus kan ik ook enkel berichten versturen wanneer ik in de bewoonde wereld ben. Maar dat is nog steeds op regelmatige basis.

  • Weersvoorspelling: Dit geeft de weersverwachtingen weer in de buurt van Alpamayo voor de volgende 6 dagen.

Verder zal ik tijdens de expeditie ook af en toe bloggen over mijn vorderingen. Kom in elk geval vaak kijken op de website als je de expeditie van nabij wil volgen.