Acclimatisatietochten

Sinds ik vrijdagavond ben aangekomen in Peru heb ik niet stilgezeten. Vrijdagavond kwam ook Douglas aan in Peru en we hebben onmiddellijk de planning besproken. Zaterdagmorgen moesten we op tijd uit bed want om 9 uur vertrok onze bus naar voor een 8 uur durende tocht naar Huaraz.

Bij onze aankomst daar warden we opgewacht door onze lokale logistieke steun, Manuel Bernuy Ponte.

Huaraz is ondertussen een aangenaam stadje met een aangenaam klimaat gebleken. Het is het Peruviaanse klimmersmekka tussen de Cordillera Blanca (in het oosten) en de Cordillera Negra (in het westen) en ligt op een hoogte van 3100 meter.

Zondag trokken we er dan op uit voor een eerste acclimatisatietrip naar Wilcacocha lake op 3800 meter. De trektocht was kort maar pittig. Omdat we er nogal stevig tegenaan gingen waren na een uur al ter plaatse. Aan de oever van het meer hebben we dan een kleine twee uur van het uitzicht, de lunch en de ijle lucht genoten.

Vandaag hebben we een gelijkaardige, maar langere tocht ondernomen. Het doel was dit keer Churup Lake op 4450 meter. Ook die klim verliep behoorlijk snel waardoor we aan de oever van het meer nog wat tijd hadden om te genieten.

Na twee nachten slapen op 3100 meter en tochten tot 3800 en 4450 meter, zijn we klaar voor een volgende stap: de beklimming van Yanapaccha (5450 meter). Die beklimming staat voor de volgende drie dagen gepland. De top zouden we moeten bereiken op donderdag.

Zoals gewoonlijk kan je de klim "live"volgen op het "Alpamayo Dashboard".

Hierboven heb ik alvast wat foto's van de ;laatste paar dagen toegevoegd.