Goed voor druk

Goed voor druk. Met die woorden zette ik vorige week de drukpersen in gang. Die woorden zijn immers het signaal voor mijn uitgever Lannoo Campus dat de tekst en de layout finaal is goedgekeurd.

Sinds mijn laatste blog bijna een jaar geleden is er nog heel wat werk in het boek gekropen. Eerst ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitgever. Via wat kennissen die thuis zijn in het wereldje kwam ik bij Lannoo Campus terecht. En daar heb ik nog geen spijt van. Dank zij hun professionele omkadering heb ik de inhoud van mijn boek nog wat kunnen aanscherpen. Dat betekende wel dat ik stukken opnieuw moest herschrijven maar het was de inspanning waard.

Vervolgens gingen we aan de slag om de layout te bepalen. Een boek dat geïnspireerd is op bergbeklimmen zit uiteraard vol met foto's van mijn expedities. De juiste foto's selecteren en allemaal de juiste plaats geven in het boek wordt er niet makkelijker op als je door de jaren heen heel wat foto's genomen hebt.

Nadat ook de cover foto gekozen was, was het boek dus klaar om gedrukt te worden. Dat drukken zal een dikke maand in beslag nemen. Als alles goed gaat - en daar ga ik dit keer dus van uit - ligt het boek tegen het einde van de zomer in de winkel.

Ondertussen ben ik volop de promotie aan het plannen. Er komt een officiële boekvoorstelling en een aantal korte en lange voordrachten in Vlaanderen om het boek aan te prijzen. Als je op één van die voorstellingen aanwezig wil zijn, hou dan deze website in het oog.