Contact gegevens

Email: info@wimsmets.be

GSM: +32 475 98 47 46

Werkervaring

K2 Transformations - Freelance consultant

2017 - Vandaag

Als consultant help ik klanten bij het uitdenken van hun strategische visie en roadmaps voor transformaties. Ik leid de planning en uitvoering van complexe programma's en organisatie veranderingen.

HP - Transformation director

2008 - Vandaag

In HP stemde ik de IT Transformaties af op de Business transformaties van de klant. Ik coachte daarbij transformation managers tijdens de verkoop, planning en uitvoering van globale IT-transformaties.

Smets Adventures - Eigenaar

2008- Vandaag

Ik wil in Smets Adventures uw werknemers, teamleden, klanten en/of partners inspireren om op een professionele manier uitdagingen aan te gaan. Daarbij combineer ik mijn ervaringen in het transformeren van ondernemingen en overheden met levenslessen uit het extreme hooggebergte.

EDS - Transformation manager

1995 - 2008

Ik was in EDS verantwoordelijk voor de transformatie van IT-afdelingen van multinationals en overheden. De nadruk lag daarbij op organisatie en program management maar ook op het menselijke aspect van de verandering, zowel bij de werknemers van de IT-afdeling als bij de eindgebruikers van de IT dienstverlening.

Expeditie ervaring

Ik ben een gedreven en ervaren expeditie klimmer die zijn uitdagingen grondig voorbereidt en op een professionele manier uitvoert. Ik ben de 3e Belg die de 7 Summits (de hoogste berg op elk continent) beklom. Ik ben ook de eerste Belg die ooit een poging ondernam om K2, de tweede hoogste berg ter wereld, te beklimmen. Bovendien heb ik als eerste Belgische beklimmingen van zowel Broad Peak als Lhotse op mijn naam staan. Op Broad Peak redde ik ook het leven van een Zuid-afrikaanse klimmer tijdens de afdaling.

Dit palmares maakt me de meest succesvolle Belgische expeditieklimmer ooit. Voor mijn verwezelijkingen ontving ik felectitaties van het koningshuis en werd ik tot ereburger van mijn geboortedorp benoemd.

Opleiding en certificaten

Universiteit Antwerpen - 1990

Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW)​

Vlerick Business School - 1991

​Master of Business Administration (MBA)

Project Management Institute - 2001

​Project Management Professional (PMP)

Coaching you - 2012

​Personal coach

Prosci - 2016

Certified change manager (ADKAR)

Expedities

Cho Oyu (8201 meter)

Everest (8850 meter)

K2 (7600 meter bereikt)

Broad Peak (8051 meter)

Manaslu (8163 meter)

Lhotse (8516 meter)

Makalu (6400 meter bereikt)

7 Summits

Vaardigheden

Project/program management

Change management

Intercultural management Communicatie

Doelgerichtheid