The only way is up

 

Wat kunnen managers leren van alpinisten?

Hoe leid je een transformatie binnen je organisatie?

Hoe kun je je wendbaarheid en weerbaarheid vergroten?

 

De digitale samenleving verplicht organisaties te transformeren. Maar een grondige transformatie is geen vakantieuitstapje. Het is een extreme uitdaging langs een pad bezaaid met lawines van onverwachte gebeurtenissen en bergen van weerstand.

 

Tussen transformaties en bergexpedities bestaan talloze overeenkomsten. Beide vereisen vaardigheden die je alleen maar kunt leren door ervaring. De kans op succes is sterk afhankelijk van een grondige voorbereiding. Tijdens de uitvoering zijn hard werken, flexibiliteit en teamwork noodzakelijk. Aan beide uitdagingen zijn enorme risico’s verbonden.

In The only way is up leg ik als ervaren transformatiemanager  én succesvol alpinist uit welke de sleutels tot succes zijn bij het aangaan van bedrijfsavonturen. Mijn ervaringen op extreme hoogte vertaal ik naar praktische tips voor ondernemers en managers.

Dit boek biedt inzichten die je helpen je transformatie tot een goed einde te brengen. Een grondige analyse vanuit een uniek standpunt.

Sinds 2008 geef ik voordrachten in bedrijven over het aangaan van uitdagingen en het omgaan met verandering. Met dit boek voeg ik het geschreven woord toe aan het gesproken woord, met nog meer tips, foto's en spectaculaire anekdotes. 

Feedback van experten

 

“Een boek op eenzame hoogte. Letterlijk en figuurlijk. Zelden een managementboek gelezen met zovele bruikbare inzichten en diepe wijsheden.” - Marc Buelens, Emeritus professor aan de Vlerick Business School.

"Een origineel en inspirerend boek, gegrond in de gerijpte ervaring van een alpinist die niet alleen met veel wijsheid, inzicht en doorzettingsvermogen de hoogste bergtoppen heeft bereikt, maar ook belangrijke transformaties in organisaties met succes heeft gerealiseerd.  Op een zeer bevattelijke wijze slaagt Wim Smets erin overeenkomsten te articuleren. De tekst is boeiend en mooi gepresenteerd met foto’s, concrete tips en bijzonder goed gekozen citaten die de wijsheid van de auteur extra in de verf zetten. Wie als manager of leidinggevende weinig tijd heeft om te lezen en moet kiezen tussen één van de vele managementboeken en Wim Smets’ beklijvend verhaal, moet niet twijfelen: uit zijn bergexpedities valt veel meer te leren dan uit modieuze eendagsvliegen. Ook over bedrijfsethiek valt uit dit boek veel te leren." - Johan Verstraeten, professor aan de KUL.

"Dit weekend 'The only way up' van Wim Smets uitgelezen. Het boek leest als een trein. Wat kunnen organisaties leren van expedities en omgekeerd? Zijn ervaringen en wijze raad is ook bruikbaar voor individuele transformatieprocessen. Vlot geschreven. Sprekende foto's zetten zijn boodschap kracht bij en bovendien heel mooi uitgegeven. Als je maar één boek over veranderingsmanagement wil lezen, is zijn boek de beste keuze." - Thea Bombeek, Executive coach/facilitator/inspirational speaker

"Voor al wie in zijn/haar leven maar één (1) managementboek wil lezen, mag hier en nu stoppen met zoeken …" - Christophe Vandecaveye, Vintage project leader

"I read many, really many book on this topic, and the way you bring leadership fundamentals is so accessible, well documented with catching stories and yet so to the point on the "lessons" that it's hard to put it away." - Sabine Bulteel, Leadership & Team development