top of page

KEYNOTE

Worstelt jouw organisatie met grote veranderingen? Stuit je op weerstand? Voelt de transformatie waar je voor staat aan als een lawine die met grote snelheid naar beneden dondert? De digitale samenleving verplicht organisaties te transformeren. Maar een grondige transformatie is geen vakantieuitstapje. Het is een extreme uitdaging langs een pad bezaaid met lawines van onverwachte gebeurtenissen en bergen van weerstand.

Transformaties leiden en de hoogste bergen ter wereld beklimmen lijken op het eerste gezicht heel verschillende uitdagingen. Toch beschouwt Wim beide omgevingen als zijn habitat. De laatste twintig jaar nam hij deel aan zeven expedities naar de top van de wereld en daarnaast beleefde hij avonturen in de Sahara en op de Noordpool. Tegelijkertijd leidde hij wereldwijd complexe, internationale transformaties bij multinationals en overheidsinstellingen. Hij verkocht en implementeerde IT-outsourcing contracten, zette daarbij de strategische richtlijnen uit en coachte andere transformatiemanagers.

Bergbeklimmen is jezelf tot het uiterste drijven en dat vereist een grote dosis doorzettingsvermogen. Wim Smets deelt de lessen die hij geleerd heeft op extreme hoogte en legt op een verhelderende manier uit hoe die lessen ook toepasbaar zijn op de werkvloer en in het dagelijkse leven.

In zijn keynote legt Wim uit hoe hij zijn ervaring als IT-manager kan toepassen in klimexpedities en omgekeerd. De twee carrières versterken elkaar, en je zit op de eerste rij om lessen te trekken uit de ervaringen van deze gevoelvolle spreker. In deze boeiende voordracht krijg je op een unieke manier levenslessen en nieuwe inzichten aangereikt.

Wim laat als spreker op zijn eigen bescheiden manier een diepe indruk na op zijn toehoorders. Hoewel weinig toehoorders een piek van 8000 meter hebben beklommen, slaagt hij erin zijn publiek te boeien met zeer herkenbare verhalen, over het aangaan van uitdagingen, het keihard werken aan een project, veranderingen en het oplossen van problemen. Naast lezingen voor een algemeen publiek weet Wim Smets als geen ander een managementpubliek te boeien.

Wim geeft keynotes in het Nederlands, Engels of Frans.

bottom of page